En man står lutad mot ett staket runt en idrottsanläggning som syns i bakgrunden.
Marcus Ekholm projektledare arenautvecklingsprojektet i Karlstads kommun. Foto: Roy Malmborg.
Karlstad

Lite har hänt i arenaprojektet

0:58 min

Byggandet av en arenastad på Sannafältet i Karlstad har dragit ut på tiden. Nästan fyra år har gått sedan planerna presenterades, men hittills har det hänt ganska lite.

– En kommuns stora uppgift är ju att prioritera. Tittar vi på vad som hänt under de sista åren har vi byggt skolor, äldreboenden och förskolor, säger Marcus Ekholm, projektledare för arenautveckling i Karlstad.

I februari 2014 blev den så kallade Arenautredningen klar. Slutsatserna var att arenor för friidrott, fotboll och amerikansk fotboll skulle byggas på Sannafältet och att Tingvalla isstadion skulle få tak.

Men idag ligger isstadion fortfarande under öppen himmel och det enda som hänt på Sannafältet är att en privat aktör byggt en friskvårdsanläggning. Moderaterna har tidigare fått kritik av Socialdemokraterna för att det dröjde nästan tre år innan projektet fick en projektledare. Vid årsskiftet 2016/2017 fick Marcus Ekholm den tjänsten och han menar att tillsättandet av en projektledare är ett tecken på att politikerna nu prioriterar arenautvecklingen.

– Man har satt ner foten och vill lyfta frågan på ett vis som man annars inte kunnat göra, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista