Färjestadsklacken. Foto: Tommy Pedersen/TT.
1 av 2
Foto: Tommy Pedersen/TT.
Daniel Färninger. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Daniel Färninger. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Färjestad har fått en ny kampsång

2:10 min

FBK har fått en ny kampsång, "Kämpa Färjestad". Den 4 november är det officiell premiär för låten där metalsångaren Daniel Färninger sjunger och FBK-klacken medverkar.

Låten "Kämpa Färjestad" har redan spelats i Löfbergs arena men den 4 november, när Djurgården kommer på besök, är det officiell premiär.

Om du vill lyssna på låten hittar du den under texten i denna artikel. Låten kan, av upphovsrättsliga skäl, bara lyssnas på i 30 dagar fram till och med 26 november 2017.

Upphovsmannen heter Daniel Färninger, sångare i metalbandet Deception. Tillsammans med bandkollegan Peter Engström och producenterna Fredrik Vidhamre och Mats Lindström har den nya, lite tuffare, låten skapats.

– Låten ska ge en adrenalinstinn känsla för att få igång både publik och spelare. Det är en bombastisk arenalåt, säger Daniel Färninger.

På låten medverkar också delar av Färjestadsklacken.

– Vi spelade in den biten i Löfbergs arena för att få bra akustik. Lten är ju lika mycket för fansen som för spelarna.

Och så har vi då namnet, Per-Lennartz?

– Jag heter ju Per Lennart i mellannamn. Normalt kommer jag ju aldrig nära dansbandsnamn nån mer gång i livet och då lade ja också till ett Z på slutet, säger Daniel Färninger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista