Stiftelsen Karlstad moské fick nej

0:46 min

Föreningen Islamiska kulturföreningen i Karlstad har för lite pengar för att kunna bilda en stiftelse. Det säger länsstyrelsen.

Det var i våras när P4 Värmland granskade planerna på ett moskébygge i Karlstad som det blev känt att Islamiska kulturföreningen ville bli en stiftelse.

I ansökan framgår att Stiftelsen Karlstad moské har stora planer för den moské man vill bygga - till exempel ville föreningen inrätta ett stort utbildningscenter och främja forskning och informationsspridning om islam.

Föreningens ordförande Rauf Ahmadi sa i våras till P4 Värmland att en del uppgifter i den ansökan var ett misstag - till exempel uppgiften om att man ville starta friskola. Enligt Ahmadi skulle man skicka in nya uppgifter och göra en ny ansökan.

Någon ny ansökan har inte kommit in till länsstyrelsen. 
Den gamla ansökan har fått avslag med motiveringen att "Stiftelsen Karlstad Moské inte har tillräckligt stort kapital för att varaktigt kunna främja stiftelsens ändamål".

Ansökan kom in till länsstyrelsen i juni 2016 och i slutet av augusti 2017 fick den avslag.

P4 Värmland har sökt föreningens ordförande under en veckas tid för en kommentar men han har ej gått att nå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista