Pontus Tidemand
Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson tog fem av sju sträcksegrar under tävlingens första dagar. Foto: Skoda Auto

Pontus Tidemand i ledning i Wales

Pontus Tidemand och Jonas Andersson leder WRC2-klassen i VM-rallyt i Wales efter tävlingen två första dagar.

Efter att ha tagit fem av sju sträcksegrar leder nu duon med 43,1 sekunder före fransmannen Eric Camilli och 46 sekunder före britten Tom Crave på en tredjeplats. 

– Vägarna är väldigt hala och det är svårt att veta hur snabb man egentligen är. Man måste hitta balansen. Drar man på över gränsen kan det roliga ta slut men om man är för försiktig får man inget grepp och det har varit en av utmaningarna idag, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Under lördagen fortsätter tävlingen med nio sträckor.

– Det blir en lång dag men vi fortsätter på samma spår som idag - att ha kul, njuta av sträckorna och hålla tempot uppe. Många är snabba och förmodligen sugna på att lägga i en ny växel så vi får göra vårt bästa för att hålla positionen och undvika misstag, säger Pontus Tidemand i pressmeddelandet.

Det är redan klart att Pontus Tidemand är mästare i WRC2-klassen då guldet säkrades under tävlingen i Tyskland i augusti.

Förutom ledarduon så finns det ännu en värmlänning i startfältet, Anders Fredriksson från Årjäng är kartläsare åt norrmannen Eyvind Brynildsen. Även de kör i WRC2-klassen och efter de inledande sträckorna ligger de på en fjärdeplats, 7,2 sekunder efter ledarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".