Färjestads Dick Axelsson
Färjestads Dick Axelsson Foto;Fotobloggen/FBKPLAY.SE

Färjestads segertåg fortsätter

Dick Axelsson "Tur förtjänar man också"
2:33 min

Det blev en grinig tillställning med många utvisningar när Färjestad vann med 2-1 över Brynäs

Segerorganisatör var Dick Axelsson som gjorde båda Färjestads mål, det andra målet direkt efter att kommit in från utvisningsbåset.

– Jag kom ut bra där, "Sebbe" rensade ut pucken, jag är ju en offensiv spelare så jag stod kvar där borta och lyckades pilla in den, jättefin passning från Rasmus Asplund.

Lyckades pilla in. Det känns mer som att det var ett mål taget ur en guidebok hur man passar och hur man ska leverera fram till mål?

– Ja som sagt, textbook. Men den satt skönt. Jag vet inte vad jag ska säga mer.

Fortsättningen här nu. Ödmjukhet vet jag är något som tränarna pratar om ofta att det är viktigt att bibehålla när man är i topp. Hur jobbar ni på det?

– Men absolut, det är självklart. Men samtidigt är inställningen att vara där varje match och spela smart helt enkelt. Det går inte att bjuda motståndarna helt enkelt. Många lag är för bra och tar vara på det i så fall. Spela med skallen och inställningen så ska det gå bra.

En jobspost för Färjestad kan dock vara att Ilari Melart kan komma att bli avstängd för en ful tackling efter slutsignalen på Brynässpelaren Aaron Palushaj. Domaren Mikael Nord har dock anmält situationen och högst troligt är att det blir en avstängning på Ilari Melart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".