Det blev ingen premiär för Matts Olsson i Sölden.
Det blev ingen premiär för Matts Olsson i Sölden. Foto: TT.

Herrarnas världscuppremiär inställd

1:21 min

Herrarnas storslalomtävling i Sölden är inställd på grund av för stark vind. Kölaåkaren Matts Olsson får därmed stå över världscuppremiären.

Vindbyar på upp till 120 km/h har uppmätts på glaciären i Sölden vilket gör det omöjligt att genomföra en säker tävling.

– Det har hängt i luften, det är många som har pratat om vädret. Det har gjort det svårt att hitta det vanliga fokuset, säger Matts Olsson. 

Tävlingen kommer inte att genomföras senare under säsongen, vilket innebär att herrarnas världscupprogram nu innehåller åtta storslalomtävlingar istället för nio.

– Det är rätt så tråkigt i sig. Kör man bara storslalom så är det inte så jättemånga tävlingar på en säsong så man kör ju gärna dem som är planerade iallafall, säger Matts Olsson. 

Under förmiddagen gick den amerikanska storstjärnan Ted Ligety ut i sociala medier och kritiserade arrangörerna och menade att tävlingen ställts in för att skadade hemmaåkaren Marcel Hircher inte kunde vara med. 

– Han brukar vara rätt snabb med att kritisera, jag vet inte om det är en mediastrategi han har. Men det är lite konstigt att han gör det där, det är dåligt väder och det är inte så mycket att göra åt det. Jag kan tycka att det är lite märkligt av honom, säger Matts Olsson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista