Simon Sjögren och Karlstad knep tre nya poäng. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Simon Sjögren och Karlstad knep tre nya poäng. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Karlstad IBF-Onyx IBK 5-4

Karlstad vann andra raka

Simon Sjögren: "Vi kan betydligt bättre"
2:28 min

Allsvenskan södra. Karlstads herrar klättrar i tabellen och går upp på andraplats efter segern som satt långt inne mot bottentippade Onyx IBK med 5-4.

Efter målkalaset mot Östra Jönköping förra helgen följdes det upp av ännu en seger för Karlstad. De slåss i toppen, men spelet har de inte riktigt hittat ännu där de blandar och ger. Simon Sjögren satte 2-1 och bidrog till Karlstads andra raka seger.

– De två första är vi inte här, känns som vi bara går och väntar sen lossnar det i tredje. Skönt med tre poäng, men vi kan betydligt bättre, säger målskytten Simon Sjögren.

Vad sa ni inför tredje när det lossna?

– Det var väl att ta tag i matchen, försöka stänga boxen eftersom de hade fem mot tre. Sen fick vi in en kasse och kunde gå på det.

Tight och grinigt där ute, kanske passa er?

– Ja, vi behövde nog den grinigheten i tredje för jag tycker det var riktigt dåligt tempo de två första.

Sju matcher spelade, hur nöjd är du över lagets prestation?

– Klart jag är nöjd, vi ligger ju där uppe tvåa trea i serien, det är där vi ska vara. Men jag tycker vi kan betydligt bättre så jag hoppas det bättrar sig framöver. 

Även för Karlstads herrar väntar nu landslagsuppehåll tills nästa match den 12 november borta mot tabellettan Warberg IC.

– Vi måste tighta till det lite, känns som vi släpper för många målchanser när vi går framåt, det är nånting. Men jag hoppas vi kan åka ned till Warberg och knäppa dem på näsan.

 


Matchfakta
Karlstad IBF-Onyx IBK 5-4 (2-1, 0-1, 3-2)

Första perioden: 1-0 (0.53) Adam Colling (K.Björkström) 1-1 (2.52) Christoffer Ekstrand 2-1 (6.15) Simon Sjögren (G.Agnemyr).

Andra perioden: 2-2 (4.31) Viktor Palm.

Tredje perioden: 3-2 (5.15) Jonas Wiberg (K.Björkström) 4-2 (5.31) Adam Wedberg (S.Sjögren) 4-3 (13.43) Viktor Palm 5-3 (16.54) Adam Colling (K.Björkström) 5-4 (19.38) Filip Karlsson.

Skott: 20-23 (9-3, 4-8, 7-12)

Publik: 383.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".