Ambulans, räddningstjänst och polis.
Jon Lövgren och Henrik Seger, ambulansen i Värmland, Jörgen Andersson och Andreas Seiser, polismyndigheten Värmland och Stephan Swartz och Niklas Öqvist från räddningstjänsten Karlstadsregionen. Foto: Annica Buvik/Sveriges Radio

Gemensam storövning kring masskadehändelse

Henrik Seger: "Syftet är ju att vi alla ska bli bättre"
0:59 min

Idag, tisdag, går startskottet för en gemensam övning kring masskadehändelse i Karlstad.

Det är första gången man genomför en sådan här gemensam storövning där man i skarpt läge ska testa hur allt fungerar vid en större allvarlig händelse.

– Vi tycker det här är viktigt. Det är också ett sätt att kvalitétssäkra vår egna personal och kvalitétssäkra våra rutiner. Själva syftet är ju att vi alla ska bli bättre och mer effektiva och bättre rustade för större händelser, Henrik Seger på ambulansen i Värmland.

Det är Ambulansen i Värmland som bjudit in till den här storövningen. Tanken är att man i skarpt läge får testa hur väl samarbetet fungerar vid en större masskadehändelse.

– Vi ser det som att det är en väldigt bra möjlighet för oss att kunna delta i ambulansens övning. Vi fick förfrågan att vara med och det var ju bara att tacka och ta emot att få samköra med både ambulans och räddningstjänst i en sådan här stor övning, säger Jörgen Andersson, övningsledare på polisen

Deltar i övningen gör också personal från  SOS Alarm, Svensk Luftambulans och räddningstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".