Lag Edin förlorade Mastersfinalen

3:53 min

Det blev ingen upprepning av fjolårssuccén för Lag Edin på Masterstävlingen i Curling i Lloydminster i Kanada. Man förlorade finalen mot Team Gushue med 4-8

Förra året vann man tävlingen som första icke-europeiska lag och följde upp det med ytterligare två tunga vinster borta i Kanada. I år tog man sig till final igen men där blev Team Brad Gushue för svåra, matchen slutade 4-8.

En del av förklaringen ligger i att de kanadensiska lagen just nu håller på att toppa formen inför deras OS-uttagningar i december. Men Niklas Edin var trots förlusten väldigt nöjd med vad de presterat.

– Vi får vara väldigt nöjda med resultatet. Vi gjorde ingen vidare final, det får man väl säga men dom var ganska stora favoriter att vinna. Vi gjorde riktigt bra matcher först i grundserien och därefter ta oss till slutspel där vi slår två riktigt bra lag (Team McEwen och Team Caruthers) som är i bra form inför deras OS-uttagningar.

Vi var väl egentligen nöjda redan med att ha gått till semi och när vi sedan tog oss till final så var det redan en bra prestation. Men i finalen var de betydligt bättre än oss, vi hade inte så mycket att hämta om man ska vara ärlig så vi får vara nöjda med att ha gått till final igen.

En lång resa har påbörjats igen med sikte på OS i februari. Där emellan så kommer om några veckor EM i Sankt Gallen i Schweiz. Hur känns det nu på resan framåt om vi tar det etapp för etapp?

– Jo men det känns väldigt bra. Vi vann ju i Schweiz på touren för några veckor sedan vilket var det första svaret att vi är på gång igen efter operationer i somras och hård fysisk träningsperiod, att vi har kommit igång med curlingen igen efter en hård fysperiod och att vi är igång med tävlandet igen och börjar leverera resultat.

Känns som att vi är i bra form, och det känns som vi förmodligen kommer att ha en bra chans i nästa tävling här i Kanada också. Sedan hem för lite träning innan EM där vi går in som huvudfavoriter, inget snack om det men däremot är det väl några lag som Skottland, Schweiz och Norge som också är i bra form nu så det kommer bli tuffare än tidigare nu när vi börjar gå in mot OS.

Hur pass viktigt blir det då med ett bra resultat om vi börjar först och främst med EM?

– Ja men det är viktigt naturligtvis i och med att det är så pass nära OS så vill vi vara i bra form. Men med tanke på skadorna i somras så har vi kanske några veckor kvar till vi är i toppform.

Vi vet att vi har tid på oss om vi inte gör kanonresultat på EM men för självförtroendet så vore det givetvis bra med ett lyckat EM.

Och sedan då för dig handlar det om ditt tredje OS. Nästan brons i Vancouver, det blev brons i Sotchi, ett besviket brons då men glädje över det senare och nu då med favoritskap på er inför stundande OS i Sydkorea. Vad känner du inför OS?

– Det ska bli spännande och kul framförallt och i och med att jag gjort två OS innan så blir det lite mer att man kan passa på att njuta av stunden då man varit där förut och vet vad det handlar om lite grann.

Jag tror det kommer att bli ett väldigt roligt OS först och främst. Men sedan så har vi bra chans att slåss om medaljerna och kanske guldet om vi gör en riktigt bra turnering.

Det är väl vi och Kanada som ska slåss om det på förhand men samtidigt så har det tätnat, konkurrensen är hårdare än den varit tidigare så det är många om budet men gör vi samma resultat som vi gjort de två tidigare säsongerna så ska vi vara med och slåss däruppe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista