En polis som står vid Sundsta-Älvkullegymnasieet. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Arkivbild. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio

Polisen nöjd trots få ansökningar

Olov Augrell: "Matchar mot behov"
0:44 min

Polisens kampanj för att rekrytera före detta poliser resulterade i 151 ansökningar nationellt. I Bergslagen handlar det om sex till tio personer.

För polisen pågår arbetet nu att gå igenom ansökningar från kampanjen att återanställa före detta poliser. Polisregion Bergslagens HR-chef, Olov Augrell, tycker att rekryteringen gått bra.

– Sex till tio personer låter inte jättemycket men det är en del av satsningen i att polisen ska bli fler. Den stora delen är att vi har ökat intaget till polishögskolan, säger Olov Augrell.

I kampanjen ställer man dock kravet att man inte ska ha varit frånvarande i mer än 7 till 10 år för att underlätta nyintroduceringen.

– Nu har vi ett antal intressanta namn som vi håller på att försöka matcha mot där vi har behov i polisregionen. Vi har nu sex till tio personer som vi pratar med om förutsättningarna att de ska kunna komma tillbaka, berättar Augrell.

Det handlar nu för polisregion Bergslagen om att komma överens med sökande om arbetsuppgifter som passar och om villkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".