Magnus Nygren. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
Magnus Nygren, numera proffs i Schweiz, gör comeback i landslaget. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio arkiv
Ishockey

Magnus Nygren tillbaka i landslaget

Magnus Nygren: "Fantastiskt kul"
1:02 min

Tidigare Färjestadsspelaren Magnus Nygren är tillbaka i landslaget. Nygren, som numera spelar i schweiziska Davos, är uttagen i den svenska landslagstruppen till Karjalaturneringen i november.

Magnus Nygren petades ur landslaget i våras, efter ett rasistiskt uttalande under ett bråk i centrala Karlstad. Han missade därmed VM.

Han är glad över att nu vara tillbaka i Tre Kronor.

– Fantastiskt kul såklart. Det är någonting man har tänkt på ända sedan den gången man inte fick vara med. Ett bra kvitto på att man dessutom har gjort någonting bra här i säsongsinledningen i Schweiz, säger Magnus Nygren till P4 Värmland.

– Det är väl ett ganska bra kvitto på att det är dags att lägga det där bakom sig."

Han ser också uttagningen som ett tecken på att händelsen i våras nu är historia.

– Det är väl ett ganska bra kvitto på att det är dags att lägga det där bakom sig. Alla inblandade har lärt oss något av det, framför allt jag. En händelse som jag ska se till att den aldrig upprepas igen. Och det viktigaste är inte vad som hände, utan vad som händer i fortsättningen. Att man bevisar att det var en engångsföreteelse, oerhört korkat såklart. Jag är jätteglad att alla parter har lagt det bakom sig och blickar framåt, säger Magnus Nygren.

Tre nuvarande Färjestadsspelare är också uttagna i den svenska truppen till Karjalaturneringen, nämligen backen Mikael Wikstrand och forwardsspelarna Dick Axelsson och Johan Ryno.

Dessutom är Färjestadsbacken Jesse Virtanen uttagen i Finlands trupp.

Ytterligare en värmlänning i den svenska truppen är Brynäs Simon Bertilsson, med rötterna i Karlskoga.

Karjalaturneringen spelas 8 till 12 november.

_________________________

Hela Tre Kronors trupp

Målvakter: Jhonas Enroth, Dynamo Minsk, Magnus Hellberg, Kunlun (Kina), Linus Söderström, HV71.

Backar: Simon Bertilsson, Brynäs, Staffan Kronwall, Jaroslavl, Mikael Wikstrand, Färjestad, Patrik Hersley, S:t Petersburg, Johan Fransson, Genève-Servette, Rasmus Dahlin, Frölunda, Erik Gustafsson, Omsk, Magnus Nygren, Davos, Jonas Ahnelöv, Omsk.

Forwards: Patrick Cehlin, Luleå, Robert Nilsson, ZSC Lions, Joakim Lindström, Skellefteå, Fredrik Pettersson, ZüSC Lions, Pär Lindholm, Skellefteå, Dennis Everberg, Omsk, André Petersson, do, Dick Axelsson, Färjestad, John Norman, Jokerit, Oscar Möller, Skellefteå, Anton Lander, AK Bars Kazan, Johan Ryno, Färjestad, Linus Omark, Salavat Ufa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".