Anna Falk, verksamhetsansvarig lärande och stöd, och matte/NO-läraren Magnus Norberg.
Under måndagen hölls en av många föreläsningar för Munkfors lärare på Karlstads universitet. Läraren Magnus Norman och verksamhetschefen Anna Falk deltog. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Stor utbildningsinsats i Munkfors

1:02 min

Just nu pågår den största utbildningsinsatsen någonsin i Munkfors kommun. Målet att förbättra elevernas skolresultat.

Initiativet till insatsen kommer från regeringen och skolorna i Munkfors kommun är bland de drygt 120 skolor i landet som valts ut av Skolverket för att höja studieresultaten.

– Det är utifrån att vi i kommunen har låga studieresultat som vi har blivit utvalda, säger Anna Falk som är verksamhetschef inom lärande och stöd i Munkfors.

Projektet drog igång redan 2016 och går ut på att stärka styrkedjan för att på så sätt förbättra resultaten. Tillsammans med Skolverket har man identifierat så kallade fokusområden som behöver förbättras. Med hjälp av bland annat rektorsutbildningen på universitetet har man sedan fått utbildning och vägledning.

– Vi får uppgifter med oss ut i klassrummet som vi ska anpassa vår undervisning efter och testa och utvärdera, säger Magnus Norberg, lärare i matematik och NO på Forsnässkolan.

På vilket sätt märker eleverna av det här?

– Förhoppningsvis märker de av det, men jag kanske inte går ut och berättar att jag fått det i uppgift av universitetet. Men jag går ut och testar något nytt och försöker hela tiden förändra min undervisning ännu mer nu än vad jag gjort tidigare för att göra den mer intressant.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista