Skeppet Daisy, som ligger i Karlstads yttre hamn. Tidigare användes det för matservering av Street friends, i inre hamn. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
1 av 2
Skeppet Daisy låg fram tills nyligen i Karlstads yttre hamn, men har under hot om polisanmälan nu flyttats. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio arkiv.
Skeppet Daisy, som ligger i Karlstads yttre hamn. Tidigare användes det för matservering av Street friends, i inre hamn. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio
2 av 2
Daisy är drygt 20 meter lång och byggdes i Norge 1960. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio arkiv.

Skeppet Daisy flyttat efter hot om polisanmälan

0:55 min

Under hot om polisanmälan har nu det slitna skeppet Daisy flyttats bort från Karlstads hamnområde, till Hammarö kommun.

Det drygt 20 meter långa skeppet ligger ute på Vänern, nära Märrholmen, Rävön och Jäverön, på Hammarös sida av kommungränsen. Det uppger gatuingenjör Stefan Prochazka på Karlstads teknik- och fastighetsförvaltning.

Tidigare låg Daisy i Karlstads inre hamn, utan tillstånd, förra sommaren bedrevs matförsäljning där. Efter krav från kommunen och en tingsrättsdom flyttades det, men bara till yttre hamn.

Enligt en besiktning i somras är skeppet inte sjövärdigt, och hålls flytande med ellänspump.

Efter diverse juridiska turer sattes en deadline. Om Daisy inte flyttas senast sista oktober, alltså idag, skulle Karlstads kommun polisanmäla ägaren och förbereda för att på Kronofogdens uppdrag lyfta upp och skrota skeppet.

Men nu har det alltså flyttats. P4 Värmland har utan framgång sökt ägaren.

När P4 Värmland var i kontakt med ägaren tidigare i höst sa han att han på sikt ville flytta skeppet från Karlstad till någon annan kommun, oklart vilken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista