Per-Erik Saikoff, tränare Boltic. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Per-Erik Saikoff, tränare Boltic Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Saikoff - en av sex tränare i Boltic

"Klubben har inte råd att ta en tränare utifrån"
1:00 min

När Boltic inleder säsongen i allsvenskan på söndag, är det med sex personer i tränarstaben. Ekonomin är förklaringen till den annorlunda lösningen.

På söndag är det säsongspremiär för Boltic i allsvenskan i bandy, när man möter Tranås hemma. En av nyheterna kring den anrika klubben är att det inte finns någon huvudtränare för laget efter att Mikael Borstner slutat.

Istället är det totalt sex personer i tränarstaben. Den består av Marcus Bergwall, Pål Hanssen, Per-Erik Saikoff, Malin Prestberg, Fredrik Bergwall och Ryno Lindqvist.

 – Klubben har inte råd att ta en tränare utifrån, det kostar ganska mycket. Alla vi är anknutna till Värmland och klubben, vi känner att vi vill ställa upp för klubben, säger Per-Erik Saikoff, som är nygammal tränare för laget.

Han säger att känslan inför premiären mot Tranås på söndag är bra.

– Senaste veckan har vi haft väldigt bra is på Tingvalla, vi har haft tur med förhållandena för en gångs skull. Och laget är just nu skade- och sjukdomsfritt, säger Per-Erik Saikoff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".