Tegelväg med Hammarö kommuns skylt. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.

Ombyggnad på Hammarö blir mer än dubbelt så dyr

Per Aspengren (S): "Uppdagats att byggnadens underhåll inte har gjorts"
1:04 min

Ombyggnaden av huset där Hammarös individ- och familjeomsorg finns ser ut att bli mer än dubbelt så dyrt som först planerat. På tisdag hålls ett extra kommunstyrelsemöte om att utöka investeringsramen.

– Ytan som ska renoveras har blivit större än planerat från början. Och sedan har det uppdagats att byggnadens underhåll, bland annat fönster och ventilation, har inte gjorts. Det borde ha gjorts på 80- eller 90-talet, men det har hoppats över. Nu när man ändå ska renovera hela huset anser förvaltningen att det är lika bra att göra att göra allt på en gång, och då blir det en så hög summa, säger kommunalrådet Per Aspengren (S).

I budgeten var tio miljoner kronor avsatta för att bygga om huset. Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu istället föreslagit att investeringsramen ska ökas till 25 miljoner.

Men exakt vad det slutliga förslaget som majoriteten, alltså S, C och V, ska lägga fram på kommunstyrelsemötet är inte bestämt än, enligt Per Aspengren.

Moderaternas gruppledare Bosse Henriksson markerade en avvikande åsikt genom att inte delta i arbetsutskottets beslut. Men eftersom han inte har hunnit prata ihop sig med de andra partierna i oppositionen än vill han i nuläget inte kommentera sin syn på den stigande prislappen för ombyggnaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".