Skeppet Daisy tillbaka i yttre hamn i Karlstad.
Skeppet Daisy tillbaka i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Skeppet Daisy tillbaka i Karlstad

Kommunen: Vår målsättning är att ta upp den och destruera den
0:52 min

Skeppet Daisy ligger nu återigen förtöjt i Karlstad hamn. Daisy förtöjdes nyligen ute på Vänern men slet sig och började driva mot farleden, något som fick kustbevakningen att agera på fredagen.

– Den hade släppt från ankringen så den drev mot farleden och då var vi tvungna att göra någonting. Ägaren hade lovat att komma dit men dök aldrig upp så vi var tvunga att agera, säger Johnny Åberg pressinformatör på Kustbevakningen.

Det var NWT som var först med att berätta att skeppet var tillbaka i Karlstad. Kustbekvningens fartyg från Vänersborg bogserade in Daisy till yttre hamn och i och med det så är man tillbaka på ruta ett igen, skeppet ligger på en plats där det inte får ligga.

– Vi har ett domstolsbeslut på att den inte får vara i hamnen. Vår målsättning, om det är rättsligt okej, är att ta upp den och destruera den så som var planen från början, säger Per Anders Bergman, direktör på teknik och fastighetsförvaltningen i Karlstad.

P4 Värmland har sökt ägaren till skeppet men utan att lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".