Johannes Gustavsson, målvakt i Boltic. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
Johannes Gustavsson, målvakt i Boltic. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
IF Boltic-Tranås Bois 5-5

Boltic kryssade i premiären

2:32 min

Allsvenskan. Ingen lyckad seriepremiär för Boltic som slarvade bort två poäng efter att Tranås Bois kvitterade till 5-5 i matchens sista minut.

Med den nya Bandyallsvenskan på plats, som ersätter norr- och söderserien är det 16 lag i serien i år. Boltic ledde premiären med två mål, tre gånger om, men Tranås Bois kom tillbaka och förstörde premiärfesten inför 539 åskådare på Tingvalla.

– Vi gör en bra match, tycker jag väl ändå att vi gör. Det är väl sista kvarten i första och sista tio i andra som vi inte håller ihop riktigt, säger målvakten i Boltic Johannes Gustavsson.

Ni ledde matchen med två mål tre gånger om, ni får med er en poäng istället för två?

– Det är tillfälligheter, de får en straff när de slår in en lång på kassen. Sen får de en hörna med sista skottet i matchen och den sitter.

Du är ändå en bidragande orsak till att ni får med er en poäng när du räddar straff, din syn på matchen från din position i målet?

– Som sagt, vi gör en stabil match offensivt och defensivt, visst vi kanske skulle sätta någon mer chans, men det är som det är och vi får inte gräva ned oss för det.

Försäsongen, sju spelade matcher varav en vinst och fem förluster?

– Vi har spelat bra alla matcher, sen fick vi full trupp sent också på försäsongen. Jag tycker vi har gjort det bra ändå, resultatmässigt lägger vi ingen större vikt just nu.

Ny serie där det slagits ihop norr och söder, vad tycker du om upplägget?

– Helt suveränt faktiskt, det kommer bli en bra spets på serien och det är bra om något allsvenskt lag ska kunna ta sig till Elitserien så är det bra att ha en tuff serie att komma ifrån.

Boltic fortsätter säsongen med bortamatch mot Gripen Trollhättan BK på lördag.

– Det blir en tuff match, vi kan slå alla lagen i serien, så vi får se hur det går.

 


Matchfakta
IF Boltic-Tranås Bois 5-5 (2-2, 3-3)

Första halvlek: 1-0 Jonas Wennerström 2-0 Joakim Jansson 2-1 Konstantin Akhlestin 2-2 Josef Sollenby.

Andra halvlek: 3-2 Joakim Jansson 4-2 Ted Wiklund 4-3 Konstantin Akhlestin 5-3 Niclas Skjöld (straff) 5-4 Daniel Strömvall (straff) 5-5 Jimmie Magnusson.

Skott: 13-18 (6-7, 7-11)

Publik: 539.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista