En fotbollsplan och en infälld bild på Markus Carlsson. Foto: Sveriges Radio och Jessica Segerberg.
Markus Carlsson från Hammarö blir Sveriges första förbundskapten i Football Manager. Foto: Sveriges Radio och Jessica Segerberg..

Värmlänning ny svensk förbundskapten

2:30 min

Markus Carlsson från Hammarö har utsetts till Sveriges förbundskapten i det första officiella FM-mästerskapet, Copa Manageria.

– Mitt mission är att göra det så bra som möjligt, att coacha laget till framgång och ta titlar, säger Markus Carlsson.

För den som aldrig spelat Football Manager undrar man ju hur det hela går till. Markus förklarar:

– Jag blir coachen vid sidan av. Jag sätter upp taktiken före matchen, till exempel 4-4-2. Sen så styr jag ju inte spelarna i spelet men jag kan gå in och göra byten om man till exempel behöver gå ner på en trebackslinje.

Hur har du laddat upp för detta första digitala VM?

– Det är ju alla tiotusen timmar jag ägnat åt det här spelet under 17 år. Jag har erfarenheten och på lördag är det det ju gruppspel som gäller.

Hur kommer det att gå?

– Gruppspelet först och sen får vi ta det därifrån, säger Sveriges första förbundskapten i GM.

Markus valdes ut via en tävling på SvenskaFans.com där deltagarna fick svara på ett antal frågor, bland annat om hur de hanterat olika situationer i Football Manager. 

Ur juryns motivering:
Markus har utan tvekan både engagemang och erfarenhet kring managerspel som få andra delar i Sverige. Hans öga för detaljer, djupa kunskap om sporten och kärlek till Football Manager var det som fällde avgörandet för vår del. 

Copa Manageria avgörs i London mellan den 11–12 november och 16 lag deltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista