Enduroföraren Joakim Ljunggren från Karlskoga. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Enduroföraren Joakim Ljunggren från Karlskoga. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Ljunggren redo för Novemberkåsan

Joakim Ljunggren: Har bra chanser och känner mig laddad
2:30 min

I juli kraschade endurostjärnan Joakim Ljunggren från Karlskoga och han fördes rejält mörbultad till sjukhus. Nu är han helt återställd och redo för Novemberkåsan.

Det var i första kurvan av endurotävling Stångebroslaget i juli som Joakim Ljunggren kraschade och blev överkörd av flera förare. Han fördes till sjukhus med befarade nackskador. Den magnetröntgen som gjordes visade dock skadorna inte var så allvarliga - men mörbultad var han. Men sommarens krasch är inget han tänker på nu:

– Nu tänker jag inget speciellt på det. Det var en otäck grej just nu. Nu ser jag fram mot Novemberkåsan och jag känner mig laddad och stark.

Känner du av nåt från kraschen i somras?

– Jag har haft lite ont i ryggen lite till och från men det är borta nu. Det känns bra, säger Joakim Ljunggren.

Joakim Ljungren har vunnit 8 av de 10 senaste upplagorna av Novemberkåsan. Årets upplaga körs i Enköping och han ser fram emot helgen:

– Det är den äldsta och tuffaste tävlingen i Sverige. Vi kör ju över 30 mil i tuff skogsterräng och det är blött, kallt och jävligt - man avslutar säsongen med det tuffaste.

Han har goda förhoppningar också inför helgens tävling.

– Jag har bra chanser och känner mig laddad. Det är ju en tävling som kräver mycket rutin. Men det är många snabba, yngre killar, som vill slå mig, säger Joakim Ljunggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".