Nu öppnar Bris och Riksidrottsförbundet en stödlinje för tränare som oroar sig för barn inom idrotten.
Nu öppnar Bris och Riksidrottsförbundet en stödlinje för tränare som oroar sig för barn inom idrotten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Ny stödlinje för oroliga tränare

2:27 min

Nu finns en stödlinje för ledare och tränare inom idrottsrörelsen. Dit ska man kunna ringa för att prata om oro kring ett barn.

Det är Bris tillsammans med riksidrottsförbundet som startat upp telefonlinjen.

– För många barn och unga är idrotten en viktig del i livet, väldigt många abrn är engagerade i sin idrott och man tillbringar väldigt mycket tid och träffar många bra vuxna som behöver ett strukturerat stöd, säger Ulrika Karlsson, chef för stöd online på Bris.

Stödlinjen är alltså till för tränare och eldare inom idrottsrörelsen, som känner oro för barn.

– Särskilt fokus kommer att ligga på att nå ut med stöd till tränare och ledare som träffar nyanlända barn. Det är nya utmaningar och nya förutsättningar för många vuxna där man möter barn med trauma eller som har flytt, säger Ulrika Karlsson.

Om man som idrottsledare känner oro för ett barn av någon anledning kan man ringa den nya stödlinjen mellan klockan nio och tolv på vardagar. Numret är 077 44 000 42 och det är Bris kuratorer som svarar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista