Jubel i svenska laget efter Zlatans klassiska kvitteringsklack mot Italien i EM 2004.
1 av 3
I EM 2004 spelade Sverige 1-1 mot Italien, efter Zlatans klassiska klack. Men när länderna möts i VM-playoff ikväll får blågult klara sig utan Zlatan. Foto: Jonas Ekströmer/TT arkiv.
Peter Eriksson. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
2 av 3
Peter Eriksson ska se Sverige-Italien på plats ikväll och tror på bra stämning. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Hussein Mohsen. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
3 av 3
Hussein Mohsen håller tummarna för svensk seger mot Italien ikväll, och tippar att det blir 2-0. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Hoppfullt inför kvaldramat mot Italien

"Jag tror att Sverige kan vinna"
4:47 min

Berg, Toivionen och de andra i svenska landslaget lär få det tufft mot Italien i VM-playoffmatchen ikväll. Men när P4 Värmland gav sig ut på stan i Karlstad för att fånga stämningen andades många optimism.

– Jag tror att Sverige kan vinna. Det handlar om att få en bra start. Vi har ett ungt lag, med nya, hungriga spelare, säger Pelle Jansson.

– Jag tror att Sverige kommer att vinna. Gå framåt, gör mål, säger Annika Lundblad.

Peter Eriksson ska åka till Friends arena för att se matchen på plats, tillsammans med några kolleger. Han tror på bra stämning, och hoppas att de värmländska inslagen i landslaget ska bli avgörande.

– Berg är ju alltid giftig, och även Toivonen, så jag hoppas och tror att det kan bli bra. Men sedan är det ju många bra spelare i Italien också, säger Peter Eriksson.

VM-playoffet avgörs i dubbelmöten, med match i Stockholm ikväll och i Milano på måndag. Italien har inte missat ett VM-slutspel sen 1958 och är favorittippat.

Statistiken talar också för italienarna. Sverige har vunnit sex av de 23 tidigare mötena, men senast det blev seger i en tävlingsmatch mot Italien var 1987.

Hussein Mohsen tror på goda svenska chanser till en ny vinst ikväll.

– Jag tror att Sverige är jättestarka, de kan göra det. Det är svårt, men Sverige måste kämpa. Jag tror att det kanske blir 2-0 till Sverige, jag hoppas det, säger han.

Matchen börjar klockan 20.45, och du hör den i Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".