Charlotta Gestblom Verksamhetschef klinisk patologi
Charlotta Gestblom, verksamhetschef för klinisk patologi inom Landstinget i Värmland. Foto: Björn Söderholm/SverigesRadio

Flera kortade köer inom cancervården i Värmland

2:35 min

Värmland har kortat många köer inom cancervården men har fortfarande längre väntetider än riksmedianen i utredningar kring tjock- och ändtarmscancer.

– Vi har långa kötider och jag kan inte riktigt svara på varför. Sannolikt har det att göra med vårdplatser, operationssalar och sådana saker och det håller vi ju på att komma tillrätta med i landstinget så jag tror inte att det här är ett stort problem som vi behöver fundera på, säger Charlotta Gestblom, verksamhetschef för klinisk patologi.

Cancervården ska bli mer jämlik över landet, bland annat med hjälp av statistik över väntetider för utredning enligt standardiserat vårdförlopp inom cancervården. Enligt landstinget är statistiken inte helt tillförlitlig men man väljer ändå att redovisa den öppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista