Sunne kommunhus. Foto: Lennart Nordenstein.
Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio

Sunne kommun polisanmäler hot mot skola

1:01 min

Sunne kommun gör en anmälan till både polis och Arbetsmiljöverket efter att man fått ta emot ett anonymt hot mot Bäckalunds skola.

Enligt kommunen är det en lärare som fått ta emot ett anonymt telefonsamtal och rektorn har av en förälder uppmanats att lämna skolan. Situationen har blivit ett arbetsmiljöproblem på skolan, vilket gjort att man förutom polisanmälan också har anmält händelserna till Arbetsmiljöverket.

– Vi tar det väldigt allvarligt annars hade vi inte gjort anmälningarna, säger Sunnes kommunchef Berit Westergren.

Vad har man sagt?

– Det har varit hot mot organisationen, att det vore bäst om rektor inte fanns på skolan. Inte på grund av rektorn, utan att man kommer ställa till ett helvete under dagen på skolan. Vi vet inte vad det består i, men det är ju ett indirekt hot mot rektorn och organisationen.

Hotet föregås av att ett antal föräldrar och anhöriga till barn på skolan under en tid varit missnöjda med skolans verksamhet, något som bland annat visat sig i anmälningar till skolinspektionen.

- Arbetslaget på skolan är nu stabilt och det råder arbetsro på skolan. Eleverna får den undervisning och det stöd de ska ha, skriver kommunchefen Berit Westergren i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista