Josefin Lindström och Färjestad hade lekstuga mot Västerås. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Josefin Lindström och Färjestad hade lekstuga mot Västerås. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Färjestad BK-Västerås HK 18-0

Total dominans av Färjestad

1:55 min

DamEttan västra. Färjestad vann sin femte raka match och fortsätter att köra över motståndet efter ännu en storseger mot Västerås HK med hela 18-0.

Färjestads damer fortsätter köra över motståndet år efter år i seriespelet. De är fortsatt obesegrade och ligger på en klar förstaplats där de dominerade matchen mot Västerås totalt med en skottstatistik som slutade 58-8(!). Se tabellen här!

– Det var skönt att få in några mål, efter att vi vann mot dem sist med 3-0, så det var skönt, säger Josefin Lindström som gjorde hat-trick i matchen.

Vad är den bidragande faktorn till att det blir hela 18-0?

– Vi kom längre upp från mål och sätter dit puckarna. Vi är väl det bättre laget och har ett spel som inte de andra lagen har, det är skönt.

Du och Jenna Smith hittar varandra, du ligger tvåa i poängligan efter henne, funkar ganska bra?

– Ja det är grymt kul att spela med Jenna, vi vet exakt vart vi har varandra på planen. Sen spelar vi mer och mer som ett lag där vi hittar varann riktigt bra.

Vad är det som funkar så bra här i inledningen, femte raka segern?

– Vi spelar som ett lag, vi hittar varandra bra där vi tar stora kliv för varje match. Vi vill utvecklas som trupp, vi ska upp till SDHL.

Nästa match är mot varje års konkurrent Sandvikens IK på bortaplan lördag 25 november som laget redan vunnit mot denna säsong med 3-2.

– Vi måste spela som vi gjort dessa matcher och jobba som ett lag, komma igång direkt i första perioden.

  


Matchfakta
Färjestad BK-Västerås HK 18-0 (7-0, 8-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 Emelie Johansson (M.Wong) 2-0 Josefin Lindström (J.Smith) 3-0 Felicia Meyer (E.Lindgren) 4-0 Malin Wong (E.Johansson) 5-0 Josefin Lindström (J.Smith) 6-0 Madeleine Sundström (E.Johansson) 7-0 Malin Wong (E.Johansson).

Andra perioden: 8-0 Jenna Smith (J.Lindström) 9-0 Saga Thynell-Nissas (E.Johansson) 10-0 Jenna Smith (J.Lindström) 11-0 Emelie Johansson 12-0 Jenna Smith (J.Lindström) 13-0 Saga Thynell-Nissas 14-0 Delaney Middlebrook (J.Lindström) 15-0 Saga Thynell-Nissas.

Tredje perioden: 16-0 Jenna Smith 17-0 Saga Thynell-Nissas 18-0 Josefin Lindström (J.Smith)

Skott: 58-8 (18-2, 21-1, 16-5)

Publik: 55.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista