Alever från Skattkärrsskolan.
1 av 2
Linus Persson och Lovisa Skoglund från team Skattkärrsskolan. Foto: Foto: Anna Tjäder/Sveriges Radio.
Forshaga lärcenter tog hem vinsten.
2 av 2
Linnea Jonsson från vinannde Forshaga Lärcenter. Foto: Foto: Anna Tjäder/ Sveriges Radio

Forshaga vinnare i robotkamp

Linnea Jonsson: "Roligt med eget ansvar"
1:21 min

Under lördagen avgjordes tävlingen First Lego League på Karlstads Univeristet och det blev elever från Forshaga Lärcenter som tog hem vinsten.

Tävlingen First Lego League genomfördes på tolv olika platser runt om i landet igår och en av dem var Karlstads universitet. Där deltog ett sextiotal värmländska skolelever mellan 11 och 15 år.

Under lördagen presenterade teamen sina lösningar i en teoretisk deltävling och möttes samtidigt i stenhårda robotkamper. Linus Persson var en av de tävlande i Skattkärrsskolans lag.

– Vi har byggt upp olika byggander och sedan ska vi klara olika uppdrag som ger olika mycket poäng, säger Linus Persson.

Vann gjorde alltså team Peab från Forshaga lärcenter och Linnea Jonson är en av lagets medlemmar och hon tycker att tävlingen har varit rolig, mycket på grund av samarbetet.

– Gemenskapen är det, att vi hela laget kom på en grej, vi utförde och byggde robotar och får ha eget ansvar, säger Linnea Jonsson.

Nu väntar Nordenfinal i Oslo den 3 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".