Helltons Stephanie Karlsson på planen efter slutsignal.
Stephanie Karlsson var besviken efter förlusten. Foto: Magnus Skoglund/Sveriges Radio.
IF Hellton Karlstad – Bjurslätt/Torslanda 16 – 22

Förlust för blekt Hellton

1:49 min

Det blev förlust för Hellton i den sjätte omgången av Allsvenskan. Bortalaget Bjurslätt/Torslanda tog alla poängen mot ett för dagen blekt hemmalag.

– Vi kom inte riktigt upp i nivå, kollektivt. Vi skjuter deras målvakt rakt i händerna, säger en besviken Stephanie Karlsson efter slutsignalen.

Missade lägen och bortkastade bollar gjorde att Hellton-tjejerna fick spela handboll i uppförsbacke redan från början. Ida Holm visade prov på genombrottsvilja och stod för lagets fyra första mål och bakåt agerade nyförvärvet Nathalie Fernandez Nilsson stabilt, men ledningen växte ändå stadigt för bortalaget.

– Jag kände att den där riktiga ”fighting spirit” fanns inte riktigt lika mycket hos oss som hos dem. De gick för det och krigade medan vi lämnade över ansvaret till kompisen istället, säger Stephanie Karlsson.

Efter cirka tjugo minuter av matchen träffades linjespelaren och försvarsklippan Emmy Hollsten Skogman oturligt av ett skott i ansiktet och fick lämna matchen med en ögonskada. Stephanie erkänner att det var en stor förlust, men att ersättarna gjorde sitt jobb.

– Hon är stark bakåt och även framåt är hon en viktig pusselbit. Hon delar av och finns alltid där så det är klart att hon saknades i spelet, även om Linnea [Sundholm] gör det bra när hon kommer in.

Pigg injektion

En bit in på andra halvlek gjorde tränarna vad de kunde för att försöka ändra på momentum i matchen. De provade stundtals att spela med två spelare på linjen och nya spelare gavs chansen. Stephanie Karlsson var en av dem som, om än tillfälligt, förändrade matchbilden. Med kvarten kvar av matchen gjorde hon två raka mål och skapade även straffkast till Helltons fördel. Det räckte dock inte hela vägen och bortalaget vann till slut komfortabelt med sex bollar.

– Det är kul att bidra, speciellt eftersom jag haft lite brist på självförtroende ett tag. Men vi alla måste upp en bit i nivå, säger hon.

Härnäst väntar Tyresö, ett topplag efter sex omgångar, för det unga Hellton-laget. Redan på lördag är det dags för den tuffa bortamatchen och Stephanie tror att inställningen blir avgörande för att kunna plocka poäng.

– Det är en väldigt jämn serie. Det kommer att handla om vem som har dagen och vem som har mest vilja, säger Stephanie Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista