Tegnérskolan i Säffle. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Tegnérskolan i Säffle. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Tegnérskolan stängd efter vattenläcka

2:00 min

Tegnérskolan i Säffle håller stängt idag och imorgon efter en stor vattenläcka. Enligt Säffle kommun är det ett sabotage som ligger bakom läckan.

– Det har varit en medveten skadegörelse som gjort att det stått och runnit i ett dygn. Det har innebär att sex klassrum och ett antal grupprum har skadats. Sammanlagt 180 elever påverkas, säger kommunens grundskolechef Christer Carlsson.

Skolan är just nu stängd för att man ska kunna göra en bedömning av skadorna och hur man så snabbt som möjligt ska kunna komma igång med undervisningen.

– Just nu är det byggfläktar på plats och under dagen kommer ett saneringsföretag hit för att inleda sitt arbete med den här skadan, säger Christer Carlsson.

Ni beskriver det här som ett sabotage, varför då?

– Det är i allafall en medveten skadegörelse. Någon har satt igen avloppet i ett handfat på en toalett, säger Christer Carlsson.

När kommer eleverna att kunna ha lektioner på skolan igen?

– Det bästa scenariot är att vi ska kunna komma igång redan på onsdag. Men det beror på vad saneringsföretaget säger, avslutar Christer Carlsson.  

På sin hemsida ber kommunen eleverna att gå in på Google Classroom för att ta del av hemuppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista