Anneli Larsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Anneli Larsson, Värmlands Fotbollförbund. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radios arkiv.

Larsson hoppas på överenskommelse

Annelie Larsson: "Otroligt olyckligt"
2:09 min

Konflikten mellan damlandslaget och Fotbollförbundet trappas nu upp. Länsordförande Annelie Larsson förstår damernas frustration och hoppas på en snabb överenskommelse.

Damlandslaget i fotboll nobbar Fotbollsgalan nästa måndag. Det berättade lagkaptenen Caroline Seger under helgen. Bakgrunden är att svenska fotbollförbundet och damlandslaget inte kommer överens om ett nytt avtal, och nu sätter landslaget hårt mot hårt, när man även öppnar för att bojkotta den kommande träningslandskampen mot Frankrike. Annelie Larsson, ordförande i Värmlands fotbollförbund, tycker att situationen är olycklig.

– Damfotbollen har ju haft en expansion nu så jag antar att man tycker att avtalet inte speglar professionalismen hos sina spelare. Där tycker jag att tjejerna har rätt - det är dags att steppa upp och visa att vi uppskattar det här. Men jag har här och nu svårt att säga om jag tycker att nivån är rätt för jag vet inte var den är föreslagen.

Kan det vara så att det här är ett utryck för en lång tid där man känt att damfotbollen är illa behandlad? 

– Kan det mycket väl vara.

Tror du att vi kommer att få se en fotbollsgala utan damer nu till veckan?

– Jag tycker att det är dags att få ett avtal på plats, det är inte bra när det går i långbänk. Och jag tycker att en fotbollsgala utan damer skulle vara väldigt tråkig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".