Götetorpsskolan efter branden Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio
Götetorpsskolan brann ner på nyårsafton 2015. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio arkiv.

Götetorpsskolan byggs upp med fullstor sporthall

Per Aspengren (S): "För att få majoritet fick vi ge efter"
0:17 min

Kommunstyrelsens arbetsutskott på Hammarö beslutade idag att Götetorpsskolan ska byggas upp igen, och då även få en fullstor idrottshall.

Dessutom ska en tillfällig paviljongskola byggas på ön, eftersom den kommer att behövas i samband med stora renoveringar på Hammarös skolor i framtiden.

Götetorpsskolan brann på nyårsafton 2015. Socialdemokraterna var egentligen emot att bygga upp skolan på samma plats, men gick med på det för att gå koalitionspartnern Centerpartiet till mötes.

– Det är en förhandling vi har gjort för att få majoritet. Då får vi ge efter. Vi ville ha Götetorpsskolan på annan plats, men nu har vi bestämt att nu blir det på Götetorp, säger kommunalrådet Per Aspengren (S).

Slutgiltigt beslut om det här tas senare i kommunfullmäktige. Kostnaden för att bygga upp Götetorpsskolan, inklusive den nya sporthallen, beräknas till cirka 150 miljoner kronor. För den nya paviljongskolan finns ännu ingen kalkyl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".