Färjestadsemblem
Färjestadsemblem Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Luleå kontrade sönder Färjestad

1:02 min

Det blev förlust för Färjestad i omstarten efter landslagsuppehållet i SHL, Luleå vann med klara 4-1.

Luleå kontrade sönder serietvåan Färjestad i omstarten av SHL efter landslagsuppehållet. Två av målen kom på snabba kontringar i 4-1-segern och Mikael Wikstrand var besviken.

– Dom har ett sätt att spela hockey på, dom drar ut lite folk och chippar puckar efter sargen, upp i luften och nu fick dom skitmål på oss. Det är inte acceptabelt att de får ett friläge och en "två-mot-ett" som de gör mål på. Sen är dom dödligt effektiva också, men det är något vi måste slipa på.

Färjestad tog time-out vid underlägen 0-2 och då hade dessutom Niklas Olausson precis bränt ett friläge som kunde inneburit 0-3 i baken och matchen hade kunnat varit avgjord där. Men efter time-outen hände något, det kom inte så många bjudningar?

– Nä, det var väl lite det som Pennerborn (coachen) tryckte på också. Vi sa väl att vi inte skulle bjuda dom på nåt utan jobba lika hårt som dom men idag bjöd vi dom på för mycket och det håller inte på den här nivån.

Annars ert offensiva spel. Ni var ju inför den här omgången det lag som gjort flest mål, hur ser du på det att ni inte var effektiva nog?

– Det är klart vi har varit effektiva förut och gjort mål på våra chanser förut under säsongen, idag kanske det inte studsade riktigt lika rätt utan dom har en bra målvakt och ett bra försvar så idag var dom lite bättre än oss.

Matchfakta;

Luleå-Färjestad 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (1.50) Emil Larsson (Andreas Falk).

Andra perioden: 2-0 (1.10) Niklas Olausson (Robin Kovacs, Jan Sandström) spel fyra mot fem, 2-1 (19.13) Per Åslund (Dick Axelsson, Mikael Wikstrand) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (11.00) Johan Harju (Daniel Sondell, Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 4-1 (19.02) Andreas Falk (Oscar Engsund).

Skott: 22-24 (8-5, 4-7, 10-12).

Utv: Luleå: 6x2. Färjestad: 5x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 4 164.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista