Christer Karlsson. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Christer Karlsson, utvecklingschef för grundskolan i Säffle. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Alla elever är tillbaka på Tegnérskolan

Christer Karlsson: Vi är i full drift från och med idag
2:42 min

Under helgen utsattes Säffles enda högstadieskola, Tegnérskolan, för sabotage. Idag var alla elever tillbaka i skolan.

Det var i helgen som Tegnérskolan blev utsatt för skadegörelse. Någon hade täppt igen avloppet i ett handfat på en toalett och vridit på kranen, något som innebar en stor vattenläcka och skolan fick tillfälligt stängas. 180 elever berördes av detta.

– Under måndagen hade vi teknisk personal på plats för att bedöma omfattningen av skadorna. Vi har nu temporära väggar som avgränsar den skadade delen från den icke skadade delen, säger Christer Karlsson utvecklingschef för grundskolan i Säffle.

Det finns fukt i en del väggar. Dessa väggar har nu fått ventilationsrör där fukten ska ventileras ut. Under 10 dagar ska man nu mäta fukthalten kontinuerligt för att bedöma om ytterligare åtgärder behövs.

Idag var alltså eleverna tillbaka och undervisningen pågår för fullt.

– Vi har lagt om schemat och annat så att vi är i full drift från och med idag.

Vad vet ni om förövarna?

– Vi har inga uppgifter om det idag. Det är en polisiär fråga. Vi får helt enkelt se om vi får fatt i förövarna så småningom, säger Christer Karlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".