Tord Andersson, handelsträdgården i Säffle. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Tord Andersson framför förödelsen som orsakades av branden. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Handelsträdgården siktar på snabb comeback

"Allt försvann på en halvtimme"
1:07 min

Handelsträdgården i Säffle eldhärjades tidigare i veckan med stora skador som följd. Ägaren Tord Andersson menar att den känslomässiga förlusten känns mer än den materiella.

Händelsen slår hårt mot handelsträdgården då storhelgerna närmar sig, en tid som är viktig för verksamheten. 

– Vi börjar att komma tillbaka lite till verkligheten nu. Det är några veckor kvar till julhandeln och första tanken är ju hur man ska få i gång den så fort som möjligt. Och sen tänker man framåt, våren är snart här och då måste det ju vara full fart, berättar ägaren Tord Andersson.

Ingen person skadades vid branden och polisen misstänker inget brott. Enligt polisen så verkar branden ha startat i en pelletsbrännare.

Tord Andersson har drivit handelsträdgården i sjutton år och han berättar att det är den känslomässiga förlusten som känns mest. 

– Pengar är en sak men jag, min hustru, övrig familj och personal har lagt ner åtskilliga timmar för att det ska bli bra här och så försvinner allt på en halvtimme. Det är nästan värre ändå, berättar han.

Trots stora skador så hoppas Tord Andersson att han kan öppna verksamheten snart igen. 

– Även om det ser rörigt ut nu så är det meningen att vi ska öppna på måndag igen. Vi är positiva, det måste man vara, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".