Annelie Berglind. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Annelie Berglind, hälsopedagog på studenthälsan vid Karlstads universitet. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Universitetet startar kurs i att inte skjuta upp

2:21 min

Studenthälsan på Karlstads universtiet vill starta en kurs i hur man underviker att skjuta upp saker. Anledningen till det är att studenter riskerar att falla in i ett sådant beteende.

– Exakt hur vanligt det är vet jag inte, men vi på studenthälsan får ofta besök av studenter som har den här problematiken. Vårat uppdrag är att se till att studenterna på Karlstads universitet får framgång i sina studier, då är det här en del i det vi vill göra, säger Annelie Berglind, hälsopedagog på studenthälsan vid Karlstads universitet.

Hon berättar att tanken är att man ska träffas i grupp och diskutera problemen.

– Man kan tänka att vi försöker få till en struktur som påminner om arbetslivet. Där man har en tid att passa, man har personer som väntar på att man ska komma, man har lovat sig själv och studentgruppen att man ska göra saker, säger Annelie Berglind.

Tanken var att kursen skulle ha dragit igång under höstterminen, men man fick inte ihop tillräckligt många studenter. Nu försöker man till våren istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista