Färjestadsemblem
Färjestadsemblem Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Färjestad kammade noll i norr

0:58 min

Färjestad fick åka tomhänta hem från Norrlandsturnén efter först förlust mot Luleå i tisdags och så förlust mot Skellefteå där segermålet för västerbottningarna kom med 35 sekunder kvar av matchen.

Elva fullträffar i en och samma match, det händer inte ofta i SHL. Men så blev fallet i målfesten mellan Skellefteå och Färjestad som avgjordes genom Skellefteås Jesper Olofsson i den sista matchminuten.

Tabelltvåan Färjestad tappade därmed mot serieledaren Växjö, fem poäng skiljer nu mellan de två topplagen. Christoffer Thörngren som gjorde sina två första mål för säsongen i SHL kunde glädjas åt en del saker men var givetvis missnöjd över slutresultatet.

Vi måste kunna stänga matchen där och spela på resultatet.

– Vi gör en bra förstaperiod, andraperioden tycker jag är ganska svajig där det svänger åt båda hållen sedan i tredje får de ett powerplay gör mål. Tar över momentum lite och lyckas få in en puck till på slutet lite oturligt. Vi måste kunna stänga matchen där och spela på resultatet. Vi gör fem mål här i Skellefteå och lyckas inte vinna så det är lite för dåligt.

Och två av målen från din klubba, dina första i Färjestad.

– Det kändes att det var på tiden faktiskt. 

 Nu har ni varit på en minibortaturné, först Luleå och förlust där och nu Skellefteå och förlust och får åka hem poänglösa.

– Ja, det är skitsurt faktiskt. Fast jag tycker vi gör en bättre match idag än uppe i Luleå så vi får väl ta med oss det. Vi gör mycket mål i fem mot fem så till på lördag får vi jobba lite mer på defensiven så ska det nog gå vägen på lördag.

Matchen på lördag handlar om jumbon Rögle som har åtta raka förluster i bagaget. Men Färjestad ska akta sig. Förra säsongen vann Rögle samtliga fyra möten lagen emellan och när de möttes för en månad sedan så vann........just det, Rögle med 5-2 nere i Ängelholm, en av två trepoängare som jumbon tagit i SHL i år.

Skellefteå AIK-Färjestad 6-5 (1-1, 3-3, 2-1)
Första perioden: 1-0 (0.33) Oscar Möller (Pär Lindholm, Joakim Lindström), 1-1 (4.28) Christoffer Törngren (Fabian Zetterlund, Jesse Virtanen).
Andra perioden: 1-2 (5.57) Per Åslund (Oskar Steen, Christoffer Törngren), 2-2 (7.24) Emil Djuse (Jesper Olofsson, Jonathan Pudas), 2-3 (13.26) Michael Lindqvist (Rasmus Asplund, Jens Westin), 2-4 (16.34) Christoffer Törngren, 3-4 (18.29) Bud Holloway (Emil Djuse, Adam Pettersson), 4-4 (19.56) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Morgan Ellis).
Tredje perioden: 4-5 (10.37) Marcus Nilsson (Mikael Wikstrand), 5-5 (17.06) Bud Holloway (Mike Kostka, Jesper Olofsson) spel fem mot fyra, 6-5 (19.25) Jesper Olofsson (Adam Pettersson, Mike Kostka).
Skott: 35-24 (9-7, 17-9, 9-8).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista