Färjestadsemblem
Färjestadsemblem Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Färjestad studsade tillbaka mot jumbon

0:59 min

Efter att ha kammat noll på Norrlandsturnén i veckan fick Färjestad revansch när man besegrade jumbon Rögle med 4-2.

Efter två raka bortaförluster efter landslagsuppehållet var det ett Färjestad som ville studsa tillbaka när laget var tillbaka på hemmais i mötet med Rögle.

Efter att ha fått åka buss från Skellefteå till Karlstad och kommit hem först halv ett natten till lördag var det ett revanschsuget lag som äntrade isen inför återigen storpublik, 7.112 personer.

Martin Johansson som gjorde två av målen tyckte det var skönt med en trepoängare igen.

– Det är klart, vi var ute efter revansch efter Norrlandsturnén, men det var ingen jättematch från oss, det var lite småsegt. Men vi är där och vinner matchen, det är tuffa matcher alla matcher så det var bra.

Ni gick fram till 4-0 och trodde man att nu stänger de matchen men Rögle ville något annat vilket de visade efter en time-out efter att ni gjort två mål på 12 sekunder. Då såg det lite krampartat ut en stund, var det så?

– Ja det känns som de fick lite energi av vad ska man säga, två relativt enkla mål egentligen vilket gör att man får lite energi till sitt lag, så är det bara. Men jag tycker vi stängde ner matchen okej även om vi krånglade en del med tappade puckar i tredje. Det gäller att spela enkelt och göra rätt saker hela vägen ut.

Vad betyder den här segern då med tanke på Norrlandsturnén och dessutom de avslutande matcherna innan landslagsuppehållet som inte heller var någon höjdare. Ni tappade en del matcher där?

– Man får inte förlora för många matcher i rad, såklart. Hemmamatcher är alltid bra att vinna, mycket folk och kul att vi gör lite mål och vinner dom matcherna när det är så mycket folk. Så det är positivt.

Skön seger?

– Mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista