Tunga huvuden hos Oskar Thorén och Skoghall efter förlusten. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Tunga huvuden hos Oskar Thorén och Skoghall efter förlusten. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Skoghalls IBK-Visby IBK 5-6

Fortsatt tungt för Skoghall

3:24 min

Allsvenskan södra. Skoghall hade ledningen fyra gånger i matchen, men det var ändå tabelltvåan Visby IBK som vann matchen med 5-6.

Att vara nykomlingar får verkligen Skoghall bekänna i Allsvenskan södra efter ny förlust mot topplaget Visby. Efter nio spelade omgångar ligger de nästsist i tabellen och har det fortsatt tufft.

– Vi har ett gylleneläge att göra 6-5, men då kontrar dem in 5-6 och Visby är bra på och hålla i bollen och får med sig tre poäng, säger lagkapten Oskar Thorén.

Ni tappar ledningen fyra gånger, vad gör att ni inte kan stänga matchen?

– Jag vet inte, vi är väl inne i en tung period och vi har lite dåligt självförtroende, men jag tycker vi spelar säsongens bästa match och det är surt att vi inte fick tre poäng.

Det syntes inte att det var botten mot toppen?

– Nej, den här matchen fick vi ordning på försvarsspelet, de andra matcherna har vi haft det väldigt tufft. Nu tycker jag vi spelar bra försvarsspel, vi får två straffar emot oss och släpper in tre fyra mål i fem mot fem, det ska vi ta med oss.

Ni har släppt in mest mål i ligan, då kanske det inte bli långvarigt i Allsvenskan?

– Nej, du har ju rätt och vi har pratat om försvarsspelet denna vecka. Men vi får inte ihop att alla gubbar spelar på topp, en femma är bra och sen är den andra sämre. Vi måste bli ett jämt lag annars blir det såhär, vi måste börja ta treor om vi ska vara kvar.

Nästa helg, Malmö hemma och där ska det vara tre poäng för att få glapp i botten?

–  Får vi inte tre poäng där då är det tungt. Men det är en lång säsong, men ett hårt jobb och jag tycker vi kan ta med mycket från denna matchen. Men inställningen kan bli bättre hos alla.

 


Matchfakta
Skoghalls IBK-Visby IBK 5-6 (2-1, 0-2, 3-3)

Första perioden: 1-0 (5.34) Marcus Pontusson (E.Johansson) 1-1 (9.54) Casper Broby 2-1 (14.49) Emil Johansson.

Andra perioden: 2-2 (5.37) Wilmer Viinamäki 2-3 (8.26) Wilmer Viinamäki.

Tredje perioden: 3-3 (1.01) Andereas Jansson (O.Thorén) 4-3 (2.57) Daniel Ed (A.Jansson) 4-4 (3.20) David Bolin 5-4 (12.16) Andereas Jansson 5-5 (14.32) Robin Mylin 5-6 (17.02) Wilmer Viinamäki.

Skott: 23-27 (6-8, 5-6, 12-13)

Publik: 355.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista