Skeppet Daisy tillbaka i yttre hamn i Karlstad.
Skeppet Daisy, som ligger utan tillstånd i Karlstads yttre hamn, blir nu en fråga för polisen. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio arkiv.

Kommunen polisanmäler skeppet Daisys ägare

Uppges strida mot hamnens säkerhetsregler
1:11 min

Karlstads kommun polisanmäler nu skeppet Daisys ägare. Det drygt 20 meter långa träskeppet ligger utan tillstånd i Karlstads yttre hamn, vilket enligt anmälan strider mot hamnens ordnings- och säkerhetsföreskrifter.

Skeppet Daisy är en gammal fiskebåt, byggd 1960, som förra sommaren låg i Karlstads inre hamn. Då bedrevs matförsäljning där.

Efter krav från kommunen flyttades skeppet, men bara till yttre hamn. I en tingsrättsdom förelades ägaren att forsla bort skeppet, som enligt en besiktning i somras inte är sjövärdigt och riskerar att sjunka.

Kommunen önskar därför nu att polisen omgående vidtar åtgärder.

Tidigare planerade kommunen att på Kronofogdens uppdrag ta upp och skrota skeppet, men när det för några veckor sedan tillfälligt flyttades från hamnområdet avslutade Kronofogden ärendet.

Daisy låg då ute i Vänern, på Hammarös sida av kommungränsen, men Kustbevakningen transporterade tillbaka det till Karlstads yttre hamn efter att det hade slitit sig ute på sjön och drev mot farleden.

Karlstads kommun avvaktar nu vad polisen gör, men överväger också att skicka ärendet till Kronofogden på nytt.

P4 Värmland har sökt Daisys ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".