Lars-Ove Jansson (S) ordförande för Arvika Fastighets AB.
Lars-Ove Jansson (S) ordförande för Arvika Fastighets AB. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Fler lägenheter till utsatta kvinnor i Arvika

4:34 min

Arvika fastighets AB kommer erbjuda en lägenhet i månaden till våldsutsatta kvinnor. Det efter att i en intervju i P4 Värmland ha hört om att kvinnojourerna saknar evakueringslägenheter.

– Vi kommer från fastighetsbolaget gå till kvinnoorganisationerna och lova dem att prioritera en lägenhet per månad till en våldsutsatt kvinna från och med januari 2018, säger Lars-Ove Jansson (S), ordförande för Arvikas kommunala bostadsaktiebolag.

Bristen på bostäder gör att de som söker hjälp hos en kvinnojour blir kvar i akutboenden och det gör det svårare för nya att komma in, skriver tidningen Hem och Hyra. 

Elisabeth Björk, ordförande för Alla kvinnors hus pratade om det här i P4 Värmland i slutet av förra veckan. Lars-Ove Jansson (S), ordförande för Arvikas kommunala bostadsaktiebolag hörde intervjun och bestämde sig för att agera. 

– Någon måste gå först. Om vi är först kan jag inte säga, men kan vi få snöbollen att rulla lite så att det kommer något mer fastighetsbolag som är kommunalägt som på detta vis ställer upp och hjälper kvinnor som är i en utsatt situation så har vi kommit med ett bra förslag från Arvika, säger Lars-Ove Jansson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista