Niklas Edin. Foto: @WCF
Niklas Edin. Foto: @WCF.

Niklas Edins skadekänning oroar inför semifinalen

1:35 min

Lag Niklas Edin vann den sista gruppspelsmatchen i curling-EM mot Schweiz med 8-2. Men samtidigt kände Edin av en gammal knäskada vilket oroar inför semifinalen. 

– Jag får linda hårt och se om det håller, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Det är en sena bakom det ena knät som krånglar för Niklas Edin – en skada han inte känt av på tio år.

– Senan hoppar ur sin plats bakom knät så jag kommer att få byta teknik helt enkelt. Jag får spela med hela foten nere i stället för bara tån och det gör lite skillnad för jag kan inte spela med precisionsteknik då. Jag får linda och se om det håller, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Skadekänningen kom under dagens avslutande gruppspelsmatch mot Schweiz som Sverige vann med 8-2. Lag Edin plockade bland annat fem poäng i den femte omgången.

– Vid femman kändes det som att matchen redan var avgjord, de kändes uppgivna säger Edin.

– Vi fick en dålig start men de satsar konstigt när det står 1-1 och de försöker nolla i stället för att ta en etta. De missar den och då går vi upp i ledning och då vänder allt efter tre omgångar.

Segern innebär att Sverige vinner gruppen och får möta Norge i kvällens semifinal. I den andra semin möts Schweiz och Skottland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista