Hanna Hellquist. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Hanna Hellquist. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Ulf Malmros. Foto: Mattias Ahlm/SR
2 av 2
Ulf Malmros. Foto: Mattias Ahlm/SR

Hellquist och Malmros är årets frödingstipendiater

Hanna Hellquist: Det är helt otroligt
3:00 min

Krönikören, programledaren och författaren Hanna Hellquist och filmregissören och manusförfattaren Ulf Malmros är årets mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne.

De två mottagarna tilldelas 50 000 kronor var. Stipendiet delas ut till utövare av kulturell verksamhet, som är verksam i Karlstads kommun eller med annan anknytning till kommunen.

Hanna Hellquist tilldelas stipendiet för att hon som journalist, författare, radio- och TV-profil i riksmedier i det närmaste dagligen beskriver Karlstad, Vålberg och Värmland med värme och kärlek. Kulturstipendiet är även ett stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

Ulf Malmros tilldelas stipendiet för att han som filmregissör med värme och humor har satt Värmland och sin egen hemort Molkom på kartan. Kulturstipendiet är även ett stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

Det skriver Karlstads kommun i motiveringarna till stipendierna. Priset delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 21 december.

– Jag vet inte om jag pratar upp Värmland så mycket men jag pratar ju om Värmland. Jag är någon slags representant för Värmland i riksradio och det tror jag är ganska bra att man inte pratar om där man kommer ifrån helt okritiskt utan att man försöker få med många olika sidor av det, säger Hanna Hellquist om motiveringen till att hon får stipendiet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".