Tidigare Färjestadstränaren Niklas Czarnecki
Tidigare Färjestadstränaren Niklas Czarnecki blir ny tränare för BIK Karlskoga.

Czarnecki ny tränare för BIK Karlskoga

Niklas Czarnecki: Jag fick frågan i går
0:37 min

Förre FBK-tränaren Niklas Czarnecki och tidigare BIK-spelaren Daniel Wessner tar över som tränare i BIK Karlskoga. Klubben har valt att sparka Tobias Thermell och Kristofer Näslund.

– Vi är inte nöjda med resultatet och läget där vi är. Tobias och Kristofer har jobbat otroligt hårt för att ta laget uppåt i tabellen. Ingen skugga ska falla på dem, säger klubbchef Torsten Yngveson.

Niklas Czarnecki har varit tränare för såväl Brynäs som Färjestad och Vita hästen. Han tränade BIK Karlskoga mellan 2004–2008. Daniel Wessner avslutade sin spelarkarriär förra säsongen och har totalt 11 säsonger bakom sig i BIK Karlskoga.

– Det har inte varit någon optimal situation men vi hoppas att vi kan skapa förutsättningar nu för att kliva uppåt i tabellen, säger Torsten Yngvesson.

Czarnecki och Wessner kommer vara med redan på dagens träning.

– Jag fick frågan i går och allt gick väldigt fort. Nu sitter jag på tåget, säger Niklas Czarnecki.

Hur gör man för att vända den här trenden?

– Det är en process. Det är ingen quick fix utan det kommer vara mycket samtal och mycket teori och träningar, säger Niklas Czarnecki.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".