Mobil. telefonsamtal, ung kvinna
Foto: Jessica Gow/TT

Kvinna försökte få hockeyspelare mördad

En kvinna i Örnsköldsvik åtalas för stämpling till mord då hon ska ha försökt få en hockeyspelare i Värmland mördad, skriver SVT Västernorrland.

Den unga kvinnan fattade tycke för hockeyspelaren efter att ha träffat honom vid några tillfällen. Men relationen gick överstyr. Hon ska ha försökt ringa till honom upp till tio gånger per dag, skrivit till honom på sociala medier, beställt varor från en vuxensida på nätet till hans adress. Detta ska ha pågått mellan januari och oktober i år.

Kvinnan polisanmäldes men då eskalerade i stället påtryckningarna och övergick i trakasserier och mordhot mot mannen och hans släktingar.

Kvinnan ska slutligen ha försökt få en annan man att döda hockeyspelaren genom att skicka sms där hon erbjöd pengar. Hon hotade med att Bandidos och Hells Angels visste var hockeyspelaren och hans familj bodde, enligt åtalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista