Melwin Lycke Holm. Foto: Stefan Holm.
Arkivbild. Foto: Stefan Holm.

Stefan Holm om sonen Melwins rekordhopp

0:43 min

13-åriga höjdhoppstalangen Melwin Lycke-Holm inledde inomhussäsongen med nytt personligt rekord. Han chockade både sig själv och pappa Stefan Holm.

Det var under lördagen som Melwin Lycke-Holm deltog i Värmlandsmästerskapen i Våxnäshallen i Karlstad, den första inomhustävlingen för säsongen.

Han klarade alltså höjden 1,97, vilket är personbästa och 22 centimeter högre än vad Stefan Holm gjorde vid samma ålder.

– Jag blev tämligen chockad faktiskt. Jag visste att han kunde hoppa högt och han har tränat bra, men att han skulle lyfta på det sättet redan nu på tävling det trodde jag inte, säger Stefan Holm.

Enligt honom var Melwin Lycke-Holm själv också både nöjd och lite chockad efter hoppet.

Vad tror du då, kommer han bli som pappa?

– Det är omöjligt att säga om någon som är så ung som han är. Han har en drivkraft, vilja och bra grundteknik. Kan man hålla intresset vid liv så kan det bli bra, men man ska inte sätta sådan press på någon som är tretton år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista