Glögg, pepparkakor, butik.
Julänglarnas butik i Mitt i City. Foto: Louise Hedberg/Svenska kyrkan

Julänglarna gör skillnad

0:59 min

För nionde året i rad hjälper Julänglarna barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul.

I år har man även ett samarbete med Mitt i City i Karlstad som öppnar en tillfällig butik till förmån för Julänglarna, Ann-Sophie Redfern är centrumledare för Mitt i City:

– Vi gjorde en insamling tidigare i höstas med Svenska kyrkan och stadsmissionen och då började vi prata om att jag hade en tom lokal som jag ville göra någonting med under julen. Det var ju inte så enkelt men efter att ha kopplat in vår reklambyrå hade vi efter några veckor en idé med det här med "Godare julbutik". Just det här att det var pengar vi ville skänka, så nu kan man köpa ett kit med glögg och pepparkakor och pengarna går oavkortat till Julänglarna.

Förra året kunde Julänglarna som drivs av Svenska kyrkan i samarbete med privatpersoner hjälpa 150 familjer med 300 barn i Karlstad att fira jul.

För familjerna som får ta det av det här så är det skillnaden på att få fira en jul som liknar det vi kallar normalt eller att äta makaroner och falukorv."

Pengarna som samlas in fördelas rättvist mellan familjer som får presentkort som de kan köpa julmat och julklappar för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista