Kommunalrådet Andreas Pettersson (C) i Karlstad är även ordförande för landsbygdsrådet i Karlstads kommun.
Ordförande i landsbygdsrådet i Karlstad Andreas Pettersson ser fram emot att jobba vidare med att belysa landsbygdsfrågor i kommunen. Foto: Malin Björk, Sveriges Radio P4 Värmland

Bostadsfrågan upp på agendan för landsbygdsrådet

Bodil Svensson: "Ge möjligheter att bo kvar"
1:27 min

Landsbygdsrådet i Karlstads kommun kommer de närmaste åren jobba med att utveckla bostäder på landet. Målet är att det ska finnas bostäder för alla.

 – Vi kommer att titta på vilka möjligheter som finns, dels i våra mindre tätorter men tomter för att bygga villor på, säger Andreas Pettersson (C) ordförande för landsbygdsrådet i Karlstad. 

Landsbygdsrådet är inget beslutande organ men ska fungera som rådgivande för tjänstemän och beslutande politiker. Sedan starten för två år sedan har rådet jobbat hårt med fiberfrågan och olika infrastrukturfrågor i kommunen.

Bodil Svensson är ny ledamot i landsbygdsrådet och hon ser också att bostadsfrågan är viktig att styra upp.

– Framför allt ska det ges möjlighet för att folk ska kunna bo kvar på landet

Alla bostadsformer är aktuellt. Så som flerfamiljshus på mindre orter, serviceboenden för äldre och tomter för villabyggande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".