Susanne Olsson och Eva-Lena Ueltzhöfer. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.
Susanne Olsson och Eva-Lena Ueltzhöfer. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Projekt ger bättre samspel med barn

Susanne Olsson: Handlar om hur vi kommunicerar med barn
1:22 min

Är det bråkigt med barnen kring frukostbordet? Då kan du få hjälp via projektet Komet. Nu ska föräldrar i Torsby och Sunne bli bättre på att samspela bättre med sina barn.

Har du erfarenhet av att ha ett eller fler barn i åldern 3-11 år? Kan det kanske vara så att det det ibland blir tjafs och gräl om små eller stora saker? Kan det till och med vara så att det inte alltid är så lätt att veta hur man som förälder skall kommunicera med sitt barn? Troligtvis känner ganska många igen sig i det.

Nu nystartar projektet Komet i Sunne och Torsby på familjecentralen.

– Komet är ett samspelsprogram för föräldrar med barn mellan tre till 11 år där barnen har utåtagerande beteenden, säger gruppledare Eva Lena Ueltzhöfer som tillsammans med Susanne Olsson drivet projektet.

Och bästa rådet till en förälder som vill bryta ett negativt mönster där det blir mycket bråk och tjafs.

– Det handlar väldigt mycket om att försöka investera tid i sitt barn och försöka möta konflikter med lugn, säger Susanne Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".