Sofia, Simon och deras sambos Emma och Marcus köpte bland annat fotbollar. Tillsammans med deras guide ordnade de en match där förlorarna fick fotbollen. Foto Privat
Sofia, Simon och deras sambos Emma och Marcus köpte bland annat fotbollar. Tillsammans med deras guide ordnade de en match där förlorarna fick fotbollen. Foto: Privat

Gambiasemestern blev en välgörenhetsresa

2:56 min

Solresan till Gambia slutade med en insamling på 20.000 kronor, som hjälpte 165 familjer i Gambia. Karlstadsborna Simon Gladh och Sofia Amnéus Andersson med sambos är nöjda med sin resa.

Planerna på sol och bad i Gambia förvandlades ganska omgående för Simon Gladh och Sofia Amnéus Andersson och deras sambos - det blev inte riktigt den semester som de hade tänkt sig.

– Nej, inte riktigt, men det blev något bättre än vi tänkt, säger Sofia Amnéus Andersson.

– Bara när vi åkte bussen till hotellet såg vi ju hur fattigt det var på de flesta ställen, berättar Simon Gladh.

När de sedan låg på hotellet och beställde mat när de ville - men sedan tog en promenad och såg att folk knappt hade tak över huvudet eller mat för dagen - då ville de göra något. Med hjälp av sociala medier spred de budskapet - och insamlingen var igång. Pengarna räckte bland annat till två och ett halvt ton ris.

– Vi var själva med och delade ut det här. Reaktionerna är nästan obeskrivliga - väldigt positivt, säger Sofia Amnéus Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista