Läkemedel, tablettkartor och olika sorters piller.
Läkemedel, tablettkartor och olika sorters piller. Foto: Janerik Henriksson / TT

30 narkotika- och dopningsbeslag i Hagfors

1:03 min

En stor riktad polisinsats har resulterat i över 30 narkotika- och dopningsbeslag i Hagfors under hösten. Insatsen gjordes efter att polisen sett stor problematik där under hösten.

– Det vi kan säga att är att spannet är väldigt stort. Vi har alltifrån folk som är födda på 00-talet till de som är födda på 50 och 60-talet också. Och det har även framkommit ganska mycket uppgifter på nya ungdomar som är i farozonen för narkotika. Där har socialtjänsten kopplats in, säger Morgan Olsson, gruppchef inom lokal polisområde Torsby.

Narkotikan som polisen beslagtagit är mestadels tabletter, läkemedel som missbrukas som narkotika men även hasch. Vad gäller dopningspreparaten  handlar det bland annat om testestoron och ryssfemmor. Från lokalpolisområde Torsby ser man den sex veckor långa insatsen som lyckad. Men problematiken kvarstår.

– Det är ju en problematik som ständigt finns och kunde vi jobba på det här viset på heltid så skulle resultatet kunna fortsätta att löpa på så här tror jag. Så pass stor är den här problematiken. Och inte bara i Hagfors utan i mer eller mindre samtliga kommuner, säger Morgon Olsson, gruppchef inom lokal polisområde Torsby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista