Kriminaltekniker utanför kvinnans lägenhet.
1 av 2
Kriminaltekniker utanför kvinnans lägenhet i somras. Foto: Annika Ström/Sveriges Radios arkiv.
porträtt på kvinna i korridor
2 av 2
Åklagare Cecilia Aronsson bedömer att hon har nog med bevis för att få mannen fälld för mord. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radios arkiv.

20-åring åtalas för Kronoparksmordet

1:45 min

Den 20-årige man som är misstänkt för mordet på en ung kvinna på Kronoparken i Karlstad i somras åtalas nu för mord.

Det var i slutet av juni i somras som en 25-årig kvinna hittades död i sin lägenhet på Kronoparken i Karlstad. Misstanken var redan tidigt mord och den 20-årige mannen anhölls i sin frånvaro. Han efterlystes internationellt och kunde efter en månad gripas i Tyskland. Han har varit häktad sedan dess. 

Kvinnan har dött av att hon utsatts för kraftigt och upprepat våld mot huvudet, enligt åklagaren Cecilia Aronsson.

Något motiv har utredarna inte kunna få fram.

– Nej, vi vet inte vad som ligger bakom, men kvinnan har via sin mobil meddelat en kamrat att han gjort närmanden som hon inte uppskattat, säger Cecilia Aronsson.

Den mördade och den misstänkte kände inte varandra sedan tidigare. Ändå återfanns hennes blod i mannens bostad. Bland bevisningen finns också ett vittne som berättat att den misstänkte mördaren ska ha sagt att han gjort något hemskt och att han därför måste lämna landet.

Mannen nekar till mord, men medger att han följt med kvinnan hem kvällen då hon mördades. 

– Han säger att han slagit henne två gånger i ansiktet och sedan gått därifrån, säger Cecilia Aronsson.

Åtalet, som lämnas in idag, pekar också ut mannen som skyldig till ett rån och försök till rån.

– Det handlar om en man och kvinna som han också misshandlat och tagit en mobiltelefon ifrån ett par veckor innan mordet, berättar Cecilia Aronsson.

Mannens advokat Leif Silbersky säger att han och åklagaren har olika uppfattningar när det gäller tyngden i bevisningen men vill i övrigt inte säga så mycket om fallet utan hänvisar till kommande rättegång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista