Patrick Benabou tillförordnad  distriktsordförande  MUF Värmland. Foto Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Patrick Benabou, ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Värmland. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

MUF och SSU tar strid för Muminvärlden

2:11 min

MUF och SSU brukar vara politiska motståndare. Men nu gör de båda ungdomsförbundet ett gemensamt utspel, där man välkomnar planerna på en Muminvärld på Skutberget i Karlstad.

– Den här etableringen är fruktansvärt viktig för Karlstad och oss unga. Det är viktigt att bevara det fina vi har, men vi måste också våga utveckla och välkomna innovation och entreprenörskap. Och det viktigaste är jobben, etableringen skulle innebära i runda slängar 300 nya arbetstillfällen och det är inget man kan blunda för, säger MUF Värmlands ordförande Patrick Benabou till P4 Värmland.

Varför går ni ut med detta just nu?

– Vi tycker att det är viktigt att sätta ner foten. Debatten har handlat alltför mycket om vara eller icke vara, och ungas röster har glömts bort.

Det är alltså Moderaternas och Socialdemokraternas ungdomsförbund som gör gemensam sak med sitt utspel, dagen innan en manifestation mot den planerade Muminvärlden hålls på Stora torget i Karlstad.

- Vi behöver locka fler människor hit. Muminvärlden skulle kunna bli utmärkande för Karlstad, något som skulle göra Karlstad till ett attraktivt besöksmål för barnfamiljer. Etableringen skulle dessutom innebära ett stort antal jobb, både säsongsarbetare och byggarbetare kommer behövas. Muminvärlden skulle särskilt gynna oss unga i Karlstad då många sommarjobb skulle skapas, säger Clara Rydström, ordförande SSU Karlstad, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista